Image linked to donate page Image linked to Countering the Militarisation of Youth website (external link) Image linked to webshop

Inicio de sesión

Interface language

Diaspora link
Facebook link link
Twitter link
 

Loppu väkivallan kierteelle Turkissa - vaadi EU:a toimenpiteisiin rauhan saavuttamiseksi!

Väkivaltainen konflikti Turkin hallituksen ja aseistautuneiden kurdiryhmien välillä alkoivat uudelleen elokuussa 2015 sen jälkeen, kun presidentti Erdoğan oli mitätöinyt rauhanprosessin heinäkuussa. Prosessin aikana saavutetut ensimmäiset tulokset tuhottiin ja uhriksi joutuvat siviilit. Turkin armeija käyttää mielivaltaisesti tankkeja ja raskasta aseistusta piittaamatta siviiliväestön turvallisuudesta. Kaupunginosia on pommitettu. Sadat ovat kuolleet ja pääasiassa kurdien asuttamissa kaupungeissa ja  alueilla on julistettu viikkoja kestäneitä ulkonaliikkumiskieltoja. Vakavat ihmisoikeusloukkaukset ovat johtaneet humanitaariseen kriisiin. Lisäksi Turkki pommittaa Syyrian kurdialueita. Tilanne muuttuu tulevina viikkoina todennnäköisesti vieläkin pahemmaksi, mikäli väkivaltaa ei lopeteta.

Euroopan hallitukset katsovat kuitenkin asiaa toisin: ne toivovat, että Turkin hallitus estää pakolaisia pääsemästä Eurooppaan ja sulkevat ulkorajansa. Ne eivät halua myöskään eteennyttää Turkkia NATO-kumppanina; Turkki on olennainen tukokohta kamppailussa Daeshia vastaan Syyriassa ja Iranissa. Euroopan hallitukset saattavat aiheuttaa uuden pakolaistragedian tällä politiikallaan. Kati Piri, joka raportoi Euroopan parlamentille Turkin asioista, vieraili Diyarbakırissa helmikuussa 2016 ja kertoi: "Kaakkois-Turkissa noin 400 000 ihmisen on täytynyt paeta kodeistaan kovien taistelujen ja ulkonaliikkumiskieltojen takia, jotka joissain kaupungeissa oat kestäneet jo yli kaksi kuukautta." Kati Piri haluaa EU:n vaativan välitöntä tulitaukoa ja (Turkin ja kurdien) rauhanprosessin aloittamista uudelleen.

Voit allekirjoittaa alla olevan vetoomuksen EU:lle:

https://you.wemove.eu/campaigns/stop-violence-in-turkey