Image linked to donate page Image linked to Countering the Militarisation of Youth website (external link) Image linked to webshop

Benutzeranmeldung

Interface language

Diaspora link
Facebook link link
Twitter link
 

Vredesactivisten blokkeren NAVO top in Lissabon

Press Release - 20 November 2010

NATO GAME OVER! Met deze boodschap blokkeerden vredesactivisten uit heel Europa op 20 november de NAVO-top in Lissabon.

Ongeveer 50 actievoerders uit o.a. Portugal, Spanje, Finland, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Polen blokkeren één van de toegangswegen naar de top.
Vastgeketend met hun lichamen trachten zij de toegang voor de deelnemende afgevaardigden en regeringsleden te verhinderen en zo NAVO's toekomstige planning te verstoren.

An Maeyens van Vredesactie legt uit: ''met deze geweldloze directe actie willen we het geweld dat de NAVO in Afghanistan veroorzaakt, aan de kaak stellen. Ze komen hier vandaag bijeen om dit militair apparaat te perfectioneren. Door onze lichamen in de weg te leggen, willen we hun onrechtvaardige oorlogsmachine verstoren.”

De NAVO beslist over haar toekomst, door de goedkeuring van een nieuw Strategisch Concept. Die toekomstvisie komt neer op het voortzetten van oude recepten zoals militaire interventie en kernwapens. Oude recepten die geen veiligheid creëren maar juist de bron van onveiligheid zijn. De NAVO brengt geen oplossing maar is juist een deel van het probleem.

Josune García van de Spaanse organisatie AA-MOC licht toe: “Dankzij de NAVO vechten de Europese landen al 9 jaar mee in een uitzichtloze oorlog in Afghanistan. En dit blijven ze doen. Dankzij de NAVO liggen er 20 jaar na de Koude Oorlog nog steeds kernwapens in Europa. En die blijven liggen. En dankzij de NAVO investeert Europa mee in een nutteloos rakettenschild. De NAVO heeft geen toekomst meer. Het kan hoogstens het verleden wat laten voortduren. Als Europa meer veiligheid wil, dan kan de NAVO beter opgedoekt worden: NATO GAME OVER.”

Fotos: http://www.flickr.com/photos/56205446@N08/sets/72157625431343840/